Blog

JUNTS O SEPARATS, SEGUIM SENT PARES!

La separació en una parella és una decisió molt difícil i delicada, que sovint fa que es postergui malgrat, mantenir-se units, sigui contraproduent per cada una de les parts. Separar-se és dolorós ja que suposa un gran canvi: establir noves rutines, deshabituar-se a la presència i recolzament de l’altre, conviure amb la solitud, acomiadar-se del projecte vital en conjunt i dibuixar-ne un altre de nou. A més, freqüentment, s’han de gestionar conflictes amb la persona que tant has estimat i que, segurament, encara estimes.  Però, què passa quan hi ha fills entre mig?

Doncs, quan hi ha fills entre mig, la presa de decisió encara es complica més i pot ser un factor bloquejador basat en la idea de que és millor preservar el nucli familiar que exposar als teus propis fills a una situació tan angoixant. Entenem que si això ocorre, estem basant la decisió en la sobreprotecció més que en una protecció real pel benestar dels nostres fills. Estem evitant que s’exposin a curt termini a una situació desagradable, quant a llarg termini pugui ser més beneficiós per a tothom i molt probablement al moment present tampoc els hi és recomfortant. Les criatures se n’adonen del què ocorre a les seves llars, palpen la tensió, si no és que escolten i presencien discussions i crits, pateixen –cadascú de manera diferent– si els seus pares pateixen. No és una decisió fàcil, i per això sempre recomanem que es valori quina és la qualitat òptima que com a pares els hi podeu oferir.

Sigui estant junts o separats, no ens hem d’oblidar que vosaltres no sou exclusivament parella, sinó que sou pares. Això implica que estant separats –i, malgrat les dificultats que tot això comporta– heu de vetllar per establir una bona comunicació per poder tractar els temes més rellevants davant la seva educació. Heu d’intentar establir els criteris que regiran el creixement dels vostres fills. Parlar dels límits, preocupacions, de les dificultats, dels problemes detectats en ells,  de com els afrontareu. Això no significa que hagueu de fer-ho de manera idèntica, doncs cadascú tindrà el seu estil, però sí que els fills rebin un missatge clar i uniforme. Procurar, pel seu benestar, deixar els conflictes post-conjugals en un segon pla i facilitar el seu desenvolupament vetllant el respecte mutu dels vostres fills cap a cadascú de vosaltres. Ells provaran d’aconseguir coses diferents, però la visió que han de tenir és que sou un EQUIP DE PARES, malgrat les desavinences que com a parella vau tenir.

Si en aquest període d’adaptació, creieu que necessiteu l’ajuda de professionals que permetin mediar, analitzar i ajudar-vos a vosaltres i als vostres fills, en habilitats comunicatives més assertives o d’afrontament en com fer d’equip de pares durant la separació, a Kairós els trobaràs!

Write a Comment