Teràpia en infància i adolescència

La infància és el primer període vital que comprèn des del naixement fins l’adolescència i és una etapa crucial pel bon desenvolupament posterior. Alguns nens tenen certes dificultats en el llenguatge, en atenció, en conducta o, inclús, problemes emocionals relacionats amb el seu context immediat. És important intervenir i recórrer a professionals per poder redirigir una bona evolució i poder potenciar en ells una bona autoestima i benestar.

La teràpia en aquestes etapes més precoces requereix del treball inclusiu amb els pares i treball coordinat amb l’escola.

 

Terpia_infancia_i_adolescencia

 

 

L’etapa de l’adolescent és una de les més difícils del cicle vital ja que es produeixen molts canvis, tant a nivell físic (la pubertat) com a nivell psicològic. És una etapa de transició on l’adolescent busca la seva pròpia identitat però sense deslligar-se dels amics ni del nucli familiar. D’aquí poden derivar inseguretats, problemes de comportament, lligats o no, al fracàs escolar, dificultats per relacionar-se amb els iguals i tot això, els hi pot crear molta angoixa i malestar.

Quan els propis recursos no són suficients per poder abordar aquesta etapa del cicle vital, i es produeix aquest malestar, demanar ajuda a psicòlegs professionals pot ser una bona solució. Des del centre oferim un servei personalitzat i especialitzat en la resolució d’aquest tipus de conflicte.

Terpia_infancia_i_adolescencia_2