Blog

A LA DERIVA

On sóc i cap a on vaig? En alguna ocasió, tots hem sentit que estàvem a bord d’un vaixell que anava a la deriva, sense un rumb definit, a mercè de la mar i les onades. Més que capità, un grumet a bord. És una experiència molt comuna, i per això ens referim a ella de tantes maneres: perdre el rumb, no trobar el nord, deixar-se portar, estar perdut, la inèrcia … Però, què hi ha darrere de tot això? Quin significat té? Amb què es relaciona?

Fem la vista enrere i pensem en un nadó. En els primers mesos de vida, la nostra incipient vida mental està governada per les nostres necessitats: aquelles faltes bàsiques que requereixen una solució immediata: menjar, afecte, confort físic. A mesura que creixem, desenvolupem una motivació per satisfer aquestes necessitats, i juntament amb la creixent capacitat d’explorar el món i mentalitzar-lo, se’ns obre un univers de possibilitats infinites. I apareixen els desitjos, més elaborats que les necessitats anteriors i que no sempre responen a faltes immediates, sinó que es dirigeixen a satisfer-nos de maneres més complexes.

De la mà dels desitjos apareix la voluntat, aquesta disposició cognitiva i emocional d’aconseguir l’objecte del nostre desig. La força que ens manté i guia en el camí cap.

Com més conscients i connectats estiguem amb les nostres necessitats i desitjos, més genuïns serem, i més clar tindrem cap a on i per què ens movem. El sentiment d’anar a la deriva o trobar-se perdut ve de la desconnexió o desconeixement de les nostres necessitats i desitjos. Què necessito en la meva vida? Què desitjo de mi? Què desitjo per a mi?

Les persones i els seus recursos els ajuden a sortir d’aquestes crisis, però no sempre és així, i aquesta situació es pot cronificar i provocar un malestar desbordant o dificultats en les nostres relacions, treball… De vegades un no sap per què se sent així, per què en pensar es bloqueja, per què la vida no té sentit… A Kairós Barcelona ajudem a les persones a entendre el seu moment de crisi i des d’aquí, a decidir què volen i què no volen. La persona consultant torna a dibuixar un horitzó. Què necessito en aquest moment de la meva vida?

 

 

 

Write a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.