Quan acudir a un psicòleg?

No existeix una regla que ens digui quan és convenient acudir al psicòleg i demanar ajuda a un professional. Hi ha molts motius, alguns d’ells serien:

  • Quan a nivell personal ens sentim insatisfets, decaiguts, sense ànims ni forces per encarar el nostre dia a dia. Tenim sensacions desagradables que bloquegen les nostres vides, a nivell mental i físic i desitjaríem no estar així.
  • Perquè tenim ganes de créixer personalment, explorar-nos i aprofundir en la nostra complexitat. Autoestima, autoconfiança, autocontrol…
  • A nivell relacional, amb la parella, amb els fills, amb els germans, família o amics. Quan es produeixen tensions i malentesos que ens fan entrar en dinàmiques poc respectuoses i saludables per l’altre i per un mateix, i això ens preocupa i és generadora de malestar.
  • I també, pots recórrer al psicòleg per assessorament i obtenció d’informació davant els canvis que es produeixen a nivell vital: com gestionar una adolescència, una jubilació, una dependència d’algun membre de la família, com gestionar ser mare/pare, com poder posar límits i educar als teus fills, etc. És a dir, preguntar dubtes sobre el comportament humà, que suposen un canvi i ens sentim desorientats. La prevenció és la millor eina.